O40-5422702 markkukuha@gmail.com

Vieraana Olli Posti — videot ja podcast

Tammikuun alussa 2018, Olli vieraili tilallalani ekologiseen viljelyyn tutustumassa. Kuvasimme neljä videota ja tallensimme Soundcloudiin keskustelumme.

Ravinnolla on suuri merkitys ihmisterveyteen. Näin runsaasti hiven- ja mikroravinteita sisältävä ravinto pitää ihmiset ja eläimet terveenä ja hyvä kuntoisina. Vitamiineja myös runsaasti tämä ravinto sisältää. Hyvästä ja ravitsevasta ravinnosta johtuen kylmyyttä kehotkin sietävät hyvin.  -Markku Kuha

Biotilan onnelliset lehmät

Video I

Markku Kuhan tilalla Kyyttö ja Lapinlehmä nauttivat lääkinnällistä ravintoa. Lehmille maistuu lumi ja lähdevesi. Possu kaivaa maasta monenlaiset superjuuret. Normitehotuotteista puuttuu lääkinnällisyys. Olli Posti

Luonnossa karja voi hyvin myös talvella

Suomen karjani lumesta kahlaa, lumi tissejään hellien, pakkanen utareitaan karaisten. Näin on myös hyvä ja vilkas verenkierto lehmillä ekologisen ravinnon johdosta. Tissitulehduksilta emot vältyy karaistumisen johdosta. Yrttikasvit ja heinät pitävät utareista huolen edellä mainittujen seikkojen lisäksi. Tammikuisena päivänä karja näin kaamosenergiaa kehoonsa ottaa. Näin vahvat aurat ympärillään kulkevat järjen ääntä kuunnellen. Luonnon pedot näin kaukaa kiertää vahvaa auraa uhkuvat eläimet. Possutkin näin lumesta pitää, kaivautuen lumeen pestäkseen vartaloaan.

Sadonkorjuu tammikuussa

Video II

Elonkorjuu tammikuussa? Elävä maaperä pärjää pahemmassakin hallassa. Mestariviljelijä näyttää mallia Olli Posti

Ekologista ravintoa luonnon hyväksi

Syksyiseltä sadonkorjuulta välttyy, kun lumi ja ekologinen maa säilöö vihannekset talvella. Näin saa tammikuisena päivänä tuoreista vastakerätyistä vihanneksista ravinnon laitaa. Ekologisen ravinnon tuottaminen ei ole riippuvainen maailman öljyvaroista. Näin hupenevat öljyvarannot säästyy ja ilmastollisilta muutoksilta välttyy. Terveyden hoidon menot myös minimaaliset ovat eklogisen ravinnon käyttäjillä. Henkiset ja psyykkiset sairaudet ovat myös intensiivisen ravinnon tuottamaa. Näin nämäkin sairaudet hyvin vähäisiä ekologisen ravinnon ystävillä ovat.

Viljelijänä tiedän kuinka tärkiää on ravinnon merkitys työtehtävissä, näin kun viikkojakin joutuu tekemään kahden tuurin työt peräkanaa. Näin 16:den tunnin työpäivätkin vierähtää valittamatta työn määrästä. Näin kun tarkastelee ravinnon merkitystä terveyteen ja kansan talouteen, ei voi muuta kuin toivoa kansakuntien pelastamiseksi, näin toivoisi ekologista ravintoa kansalaisille. Näin ilmastolliset seikatkin tulisi ympäristö-ongelmien kanssa hoidetuksi. Mutta turha toivoa kansakuntamme päättäjien ja hallinnon väeltä  ekologisen ravinnon huomioimista, koska he ovat agraarimaatalouden lahjomat, ja näin rahallista hyötyä ottavat vastaan kemian- ja lääketeolisuudelta. Näin päätökset sorvaavat heidänehdoillaan.

Paremman perunamaan satoa

Video III

Hyvä peruna maistui erinomaiselle raakanakin. Hurja ero paremmin kasvaneessa perunassa. Tätä tutkimusta ei tehdä rahalla, vaan omilla silmillä. Olli Posti

Onko peruna pahis vai hyvis? Viljelytekniikka ratkaisee

Monesti nostetaan “pahis”tuotteita esille. Näin peruna sekä vilja tuotteineen ovat melkein kiellettyjen listalla. Mutta ilolla suosittelen luomua ja ekologisia perunoita ja viljoja käyttämään, koska näistä puuttuu viljelyksessä käytetyt kemikaalit ja torjunta aineet, jotka pahiksen maineen ovat näille tuotteille tuoneet vatsavaivoineen ja sairauksineen. Agraaliviljelymaat ovat hyvin köyhiä lukuisista ravinteista, ja näin kun kolmella pääravinteella kiskotaan maasta huippusatoja. Näin viljelytuotteet maasta raskasmetalleja kiskoo hiven- ja mikroravinteiden sijasta. Näin potutkin myrkyt ottaa maasta ja kemikaalilannoituksesta torjunta aineiden lisäksi.

Laatu tekee ravinnosta lääkkeen

Video IV
Permakulttuuritason valkosipuli voi tehdä ihmeitä jopa borrelioosiin. Odotan sitä päivää, kun sosiaalinen media yhdistää aarteiden viljelijät asiakkaisiin, ja Alibaba & kumppanit hoitaa logistiikan ilman muita välikäsiä. Tämä nostaa aarteiden hinnan ja arvostuksen sinne minne se kuuluu.

Olli Posti

Ravinnon laatu heijastuu terveyteen

Jokainen kansalainen voi omilla elämäntavoillaan tehdä suuren sijoituksen omaan terveyteensä. Näin ostokäytäytymisellä, viljellen omia elintarvikkeita, ja luontoon kumartaen hankkia arvokkaita luonnontuotteita. Punainen liha on monelle “pahis”lihaa. Näin tuotantotavoissa on suuria eroja, kun liha tuotetaan kemiallista rehua käyttäen tuotantoeläimille. Näin kemikaalit ovat lihassa myös. Näin ahtaasti sullotut eläimet (naudat, siat lampaat, kanat, kalat…) tuotavat stressilihaa markkinoille, jotka näitä tuotteita käytävien levottomuutena ja stresaantuneisuutena näkyy näissä ihmisissä. Mutta vapaana kasvanut ja ekologisella ravinnolla tuotetut lihat, maitotuotteet ja kananmunat tuottavat syöjälleen suurta iloa ja onnellisuutta. Näin saa hyvävointisen kehon elämän askareisiin, näin persoonallisilta ja hormoonalisilta muutoksilta myös vältyy ekologista ravintoa käyttäessään. NÄIN OLEMME SITÄ MITÄ RAVINNOKSI NAUTIMME  

Haastattelu

Supermarket Survival: mistä Hyvä Ruoka oikeasti tulee?

Modernin maailman mentaliteetti: – pakotetaan luonto ihmisen tahtoon – luonnon tehtävä on vain palvella meitä – luonto on vain kemikaaleja, joita me saadaan manipuloida vain omaksi lyhytnäköiseksi ja yksipuolisesti laskelmoisuksi eduksi

Tulevaisuus: – ihminen on myös biologiaa, eikä luonto ole meistä erillinen – luontosuhde on sama kuin suhde itseemme – rakkaudellinen suhde ja arvostus toimii paremmin kuin rakkaudeton halpuutus

Pohdimme Markku Kuhan kanssa seuraavia kysymyksiä:

– onko sittenkään ihan sama, tuleeko typpi apilasta, vai kansainvälisen öljyteollisuuden jatkojalosteista? – miksi moni maa haisee nykyään pahalle – ja miksi maa tuoksuu Markun tilalla niin hyvälle? – kuinka konformismi murretaan, miten vanhoista pinttymistä nouseva vastustus voitetaan? – miten terveysongelmat poistetaan ihmisestä, ekosysteemistä ja kaikesta siltä väliltä – käynnistämällä positiivinen kehitys joka johtaa aina parempaan. – kuinka tärkeää ja hedelmällistä on nykyään tulla osaksi tuhansien ja kymmenien tuhansien ihmisten verkostoja, yhdessä rakentamaan positiivista tulevaisuutta. – kuinka siirretään valta korporaatioilta ihmiselle ja jättifirmoilta alkutuottajalle & asiakkaalle. – miksi omat silmät ja yhteys alkuperään on paras sertifikaatti mitä ruoalla voi olla. Miksi nyansseilla on enemmän väliä kuin regulaatioilla.

Verkoston voimalla tuodaan valta takaisin alkutuottajalle. Miksi luonto, eläimet ja ihmiset sairastavat nykyään? Miksi pellot menevät huonoon kuntoon? Mihin katosi lapsuuden maaseutuparatiisi leppäkerttuineen ja kastematoineen? Olli Posti – Supermarket Survival

Pin It on Pinterest

Shares
Share This