O40 5422702 markkukuha@gmail.com

Mesiangervo: Kuivaan ja käytän teenä, leivontaan ja ruokaan, voiteenakin ulkoiseti voi käyttää särkyihin

Monesti mietin miksi kasvitietous kansakunnastamme hävitettiin.

kasvitietous poltettiin roviolla

Kasvitietous oli ihmisillä taannoin hyvin hallinnassa ja kasvituntemus lapsille siirtyi vanhempien opastuksen kautta. Ennen hyvin monenlaisia kasveja käytettiin ravintona ja samalla kasveilla haettiin vaivoihin helpotusta.

Luterilaisen uskon tullessa kasvitietoutta ruvettiin systemaattisesti hävittämään. Näitä luonnon kansakunnan kasviasiantuntijoita roviolla poltettiin harhaoppisuuden tähden. Näin saatiin voimakas pohja koululääketieteelle, jota nyt elämme. Olen saanut käydä hyvin mielenkiintoisia keskusteluja luterilaisen papiston kanssa. On ollut pappeja, jotka hyvin voimakkain sanankääntein ovat olleet hyvin pahoillaan tästä kasvitietouden hävittämisestä.

Eräskin hyvin tunnettu pappi sanoi käyvänsä luostareissa ihaillen katsomassa toisen seurakunnan kasvituntemusta ja kasvien käyttöä terveydenhoidossa. Hän kertoi myös, että tätä on vaikia palauttaa luterilaiseen käsitykseen enää, kun voimakas lääkebisnes nyt hallinnoi terveydenhoitoa. Mutta pappi kertoi seuraavansa ilolla kun kansakunnassa on alettu arvostaa kasvien tuntemusta ja käyttöä. Näin kertoi koululääketieteen joutuvan koville, kun kansakunnan tietous kasveihin lisääntyy.

Kristinuskon levittämisen edellytyksenä oli kasvitietouden hävittäminen, koska kansanparantajat olivat sen hetkistä papistoa, jotka piti syrjäyttää. Näin myös ortodokseihin haluttiin pesäeroa, koska ortodoksit vaali kasvitietoutta, näin uskontokuntien kilpajuoksua elämä oli. Virolaiset kuvaavat hienosti, että he jäivät tämän taistelun väliin, joten pakanoita ovat näin omaksuen luonnon jumalat, Ahdit, Tapiot ja mitä niitä olikaan Kalevalan aikaan näillä seuduin.

Kasvilääkintä kurssi

Kiellettyä tietoa lääkintäkurssilta

Taannoin Kasvilääkintä -kurssimme joutui valvonnan piiriin, mutta opettajamme naureskeli ja valoi uskoa oppilaisiin. Olimme lehden kesätoimittajalle esitelleet vanhimman lääketieteen itsehoitokasvejamme. Näin sanomalehden kesätoimittaja oli repäissyt otsikon ”Lääkkeet lähiluonnosta”. Näin lääketehtailijan edustaja oli lukiessaan jättänyt tutkimuspyynön, joten nuhteluun jouduimme.

Opettajamme oli hyvin pitkälle kouluttautunut intiaanien ja kiinalaisten hallitsemaan kasvilääketieteeseen. Näin hän naureskeli suomalaiselle lainsäädännelle, joka on lääkefirmojen sanelemaa säädäntää. Tapahtuman jälkeen opemme vei meidät itseluottamuksemme kohottamiseksi tutustumaan paikan päälle kasvilääkintään, jossa meille silmät konkreettisesti aukeni ja näin saimme itse osallistua lääkinnän salaisuuksiin.

Kyllä opettajamme sanoi Suomen elävän NL aikaista elämää, jossa yhtä herraa kumarretaan ja näin lait ja säädännät ovat herran säätelemät. Mutta kyllä oli hienoa seurata kouluttajaamme, jolla vahva itseluottamus oli, kun hän ei ollut moksiskaan moisesta joten naureskeli vaan. Jo eläkkeellä oleva kouluttajamme tekee arvostettua työtä vielä kansainvälisesti arvostetulle yliopistolle.

Turhaa pelottelua

Luonnonkasvilääkintää turhaan pelotellaan. Tämä pelottelu on lääketeollisuuden aikaansaamaa. Mutta kyllä lunnonkasvilääkintään on haettava tuntemusta ja tietoa, suurin vaara on niillä joilla on maksa- ja munuaisvaivoja nykyisen teollisen ravinnon seurauksena. Näin olettaisin lähes 80 % väestöstämme menettäneen vastustuskyvyn sairauksia vastaan, joten paras lääkintä mielestäni olisi täysin valikoitu ekologinen ravinto.

Ekologisen karjan ruokinnan kauttakin me saamme ravintona siankärsämön ja mesiangervon vaikuttavien aineiden osia maidon ja lihan muodossa, joten kansakuntamme terveyteen voitaisiin vaikuttaa eläinten ruokinnan kauttakin. Näin näen maatalouspolitiikan ohjattavuudellakin suuren merkityksen terveyteemme, mutta jokainen kansalainen voi omalla elintavallaan ja ostoskäyttäytymisellään suoraan vaikuttaa omaan terveyteensä.

Kasvitietous on lääkinnässä kansanparantajineen vuosituhannet ollut ennen tunnettua lääketiedettä, ja monessa maassa tällä hetkellä myös. Nyt kirkko on menettänyt papistoineen vallan lääketeollisuudelle ja kansanterveys laitokselle. Näin lääkäreitä lähes jumaloidaan. Mutta nyt eletään aikaa, jossa kansakunnan luottamus rakoilee niin kirkkoa, kuin kansanterveyslaitostakin kohtaan. Näin eletään mielenkiintoisia aikoja mihin kansan katse suuntautuu. En kyllä halua olla ennustaja, mutta oletan luonnonlääketieteen kansanparantajineen saavan luottamuksen takaisin.

 

Yrttitietoutta verkossa:

yrttitarha.fi

Frantsilan yrttitietopankki

 

Pin It on Pinterest

Shares
Share This