Reppuani täyttelen erä- ja kuvausreissua varten. Näin eväitäni survon reppuuni, vastassa on noin peninkulman mittainen reissu, joka suuntautuu vetisille Lapin jängille. Näin kulku hyvinkin raskasta saapastelua on soilla ja lisäksi kumarrella kuvaten.

Tiedänhän kyllä entuudestaan, ettei välttämättä kovinkaan reppuani tarvitse täytellä eväilläni, kun evääni ekologisia ovat, eväät jotka olen itse kasvattanut muhevassa ekologisessa multamaassa. Näin tiedän porkkanani ja nauriini sisältävän runsaasti mikroravinteita, jotka välttämättömiä ovat liikkumiseen, näin lihakset ja nivelet lennokasta kulkua antavat ilman mikroravinnepurkkia.

Näin ilolla aina täytän reppuani omilla eväilläni, nyt kun kahden ekologisen nauriin ja porkkanan lisäksi nappaan matkaan naudan kuivalihaa, niin kyllä eväideni ja luomukahvin kanssa pitkän päivämatkan vaeltaa kuvaten, kun kuivalihakin on vapaan Lapin sonnin, ”härän” lihaa, lihaa joka lukuisten yrttikasvien tuottamaa on.

Näin siistiin hengittävään kangaskääröön asettelen evääni. Luomupavuista jauhamani kahvin kylläkin tiiviiseen puurasiaan laitan. Yrttiteeaineksia aina kyllä repustani varalta löytyy. Luontohan myös aina tarjoaa ravintoa: näin puolukoita ja karpaloita syksyisin nakkelen suuhuni kulkiessani, pakuria koivun kyljestä lisään kahviini pakissa keittäessäni, johon myös puolukanlehtiä lisään. Näin suolaista kuivalihaa vuoleskelen kahvikuksaan.

Näin hörpin ilman sokeria monivivahteisen kahvin tervastulien loimutessa metsän siimeksessä, kahvit näin lähdeveteen keittelen ja lähteistä vettä juomaksi myös otan. Puutarhani marjojen mehun jatkeeksi lähdevettä myös lisään.

Kalaonki myös repustani löytyy. Näin kalankin nappaan tarpeen tullessa purosta, näin perkaan kalan. Suolaa ja yrttiteetä lisään kalaan ja nuotion loimussa ravinnoksi laittelen, näin retkievääni vaatimattomilta tuntuvat, mutta täyttä ravintoa raskaille eräreissuille ovat.

Peninkulma, sitä vanhaa nimitystä käytettiin 6-10 km matkasta!

Pin It on Pinterest

Shares
Share This